KUINKA KAIKKI ALKOI?


NOLLASTA SATAAN JA YLI KAHDENSADAN


Lopen Voima ja Kunto team Vuonna 2003 perustetun seuran alkutaival lähti liikkeelle vuonna 2000 Lopen Liikuntahallin Elmolan kuntosalilta. Sisäsoutu, sotilaspenkki, dippi, niissä omaennätys tai kaveria parempi tulos oli tavoitteena. Vähitellen ryhdyttiin miettimään vakavampaa kilpailemista ja sisäsoutu muodostui ensimmäiseksi kilpailumuodoksi, toki silloin ei vielä LVK teamiä ollut perustettu, vaan toiminta oli vapaampaa ja kutsuimmekin itseämme Lopen Saliaktiiveiksi.

   Sisäsoudussa loppilaiset edustivat joko Hämeenlinnan soutajia tai Hämeenlinna Latua, taisipa joku kilpailu mennä Riihimäen Kiskonkin tilille. Vuonna 2003 tuli ajatus seuran perustamisesta ja erinäisten vaiheiden jälkeen seura rekisteröitiin nimellä LOPPIBODY center Finland 3.10.2003. Puheenjohtajana toimi tuolloin Teri Kalliokoski, varapuheenjohtaja Markku Savolainen ja sihteeri Piritta Aronen (nyk. Oksanen.) 

   3.3.2004 nimi muutettiin nykyiseen muotoon Lopen Voima ja Kunto team ry. Puheenjohtajaksi valittiin Markku Savolainen ja varapuheenjohtajaksi Sami Oksanen. Sihteerinä jatkoi Piritta Aronen ja rahastonhoitajana Pekka Knihti. 

   Valmennusapuja lähdettiin hakemaan Hyvinkäältä ja se toiminta toi ajan kuluessa Hyvinkään Pontevan voimanostajat mukaan loppilaisseuraan Juhani "Jussi" Äijön johdolla, Näin lähtölaukaus oli ammuttu. Sotilaspenkissä kilpailtiin ja apuja saatiin SP pojilta, Juha Väliaho ja Tuomo Juupaluoma, lajin gurut vierailivat Lopella. 

   Vuonna 2005 liityttiin Suomen Voimanostoliittoon ja penkkipunnerrus muodostui pääasialliseksi kilpailulajiksi. Ajan kuluessa myös voimanosto tuli hyvinkääläisten ansiosta mukaan. Oma harjoitustila vuokrattiin marraskuussa 2007. Tilaa on saatu lisää ja tällä hetkellä 320 neliöinen harrastetila toimii jäsenistön harjoittelukäytössä ansiokkaasti, jopa pieniä kilpailuja pystytään siellä järjestämään.

   Kilpailumenestystä on tullut niin kotimaisella kuin kansainvälisellä tasolla runsaasti, kiitos meidän kilpailijoille. Seura on liittynyt myös Suomen Voimalajiliittoon, Suomen Leuanveto-yhdistykseen, Suomen Aikuisurheiluliittoon ja toimii aktiivisesti Suomen Voimapunnerrus -yhdistyksessä. Jäsenmäärä on kivunnut alun viidestätoista yli kahdensadan.


Lopella 16.11.2023

Vanhoja muistellen

Markku Savolainen

Puheenjohtaja